• Copie act de identitate.
 • Act de studiu care sa ateste calificarea in domeniu.

Prezentare curs

Curs de pregătire teoretică – Instalator autorizat în domeniul gazelor naturale

Acest curs este realizat conform Regulamentului pentru autorizarea persoanelor fizice care desfășoară activități în sectorul gazelor naturale în vigoare și este aprobat de Autoritatea Națională pentru Reglementarea în Domeniul Energiei.

Prețuri autorizare:

1-2 tipuri de legitimatie – 400 lei
3-4 tipuri de legitimatie – 500 lei – click aici
5-6 tipuri de legitimatie – 600 lei – click aici

Prețuri prelungire:

1-2 tipuri de legitimatie – 400 lei – click aici
3-4 tipuri de legitimatie – 500 lei – click aici
5-6 tipuri de legitimatie – 600 lei – click aici

De ce ai nevoie de acest curs?

Calitatea de Instalator autorizat în sectorul gazelor naturale, precum și prelungirea dreptului de practică a instalatorilor deja autorizați, se dobândesc prin susținerea și promovarea unui examen organizat și desfășurat de Autoritatea Națională pentru Reglementarea în Domeniul Energiei (ANRE). 

Conform prevederilor Ordinului 65/2023 al Președintelui ANRE privind Regulamentul pentru autorizarea persoanelor fizice care desfășoară activități în sectorul gazelor naturale, atât pentru obținerea calității de Instalator autorizat în domeniul gazelor naturale, cât și pentru prelungirea dreptului de practică, este necesară absolvirea unui curs de pregătire teoretică organizat de un furnizor de formare profesională. 

Acest curs are ca scop actualizarea pregătirii tale teoretice pentru a putea susține examenul de autorizare sau cel de prelungire a dreptului de practică organizat de ANRE. 

Profesional PN îți garantează pregătirea teoretică de care ai nevoie alături de profesori cu experiență în domeniu

Acest curs este pentru tine dacă…

 • desfășori activități de proiectare, execuție sau exploatare în domeniul gazelor naturale și vrei să dobândești calitatea de Instalator autorizat;
 • autorizația ta ca Instalator în domeniul gazelor naturale urmează să expire în mai puțin de 12 luni;
 • ți-a fost retrasă calitatea de Instalator autorizat și te califici pentru o nouă examinare;
 • vrei să ai parte de o pregătire profesională la cele mai înalte standarde, alături de profesori cu o vastă pregătire teoretică și practică.

Structura cursului

În funcție de tipul de autorizație pentru care te pregătești, durata cursului variază între 20 și 30 de ore, astfel: 

 • Pentru activitatea de Execuție/ Exploatare, în vederea obținerii/prelungirii autorizațiilor de tip EGD, EGIU și EGT, durata cursului este de 20 de ore și se desfășoară pe parcursul a 3 zile. 
 • Pentru activitatea de Proiectare, în vederea obținerii/prelungirii autorizațiilor de tip PGD, PGIU și PGT, durata cursului este de 20 de ore și se desfășoară pe parcursul a 3 zile. 

Cursul se va desfășura la sediul firmei noastre din Sibiu, pe str. Someșului nr. 57 sau online pe platforma Zoom. Pentru participarea online este necesară conectarea de pe un calculator sau laptop cu o conexiune stabilă la internet, prevăzut cu microfon și căști sau difuzor.

Orarul cursului precum și alte detalii privind desfășurarea vor fi comunicate pe email după confirmarea înscrierii. 

Ce tip de diplomă obțin după absolvirea cursului?

După absolvirea acestui curs vei primi un certificat de participare recunoscut conform Ordinului Președintelui ANRE nr. 65/2023. Vei putea folosi acest certificat pentru înscrierea la examenul organizat de Autoritatea Națională pentru Reglementarea în Domeniul Energiei, în vederea obținerii autorizației de care ai nevoie. 

Detalii utile despre examenul de autorizare/ prelungire:

 • Tematica pe baza căreia se susține examenul este publicată pe pagina oficială ANRE și se actualizează, dacă este cazul, la fiecare sesiune de examinare;
 • Cursul organizat de Profesional PN este actualizat periodic pentru a corespunde tematicii de examen în vigoare
 • Examenul este de tip grilă cu cel puțin o variantă corectă de răspuns, iar subiectele de examen sunt elaborate de către membrii comisiilor de examinare stabilite de Președintele ANRE;
 • Pentru participarea la examen în vederea obținerii/ prelungirii mai multor tipuri de autorizații este necesar un singur dosar;
 • Toate detaliile privind desfășurarea examenului sunt publicate și pot fi consultate pe site-ul oficial ANRE.

Care este pregătirea de care ai nevoie pentru a participa la acest curs?

Pentru a participa la acest curs este necesară pregătirea de specialitate în domeniul gazelor naturale, precum și, după caz, vechime în activitate. 

Atât nivelul de studii cât și perioada de vechime diferă în funcție de tipul de autorizație vizat, iar detalii despre pregătirea necesară pentru fiecare tip de autorizație pot fi găsite în Art. 7 al Ordinului 65/2023.

Întrebări frecvente

Pentru a-ți rezerva locul la curs este necesar să completezi formularul de înscriere. După transmiterea formularului, vei primi un email de confirmare. Pentru informaţii suplimentare, îți stăm la dispoziţie de luni până vineri, între orele 9:00-16:00, la telefon 0723 657 568.

Nu, pentru acest curs plata în rate nu este posibilă. Găsești mai jos detalii despre modalitățile de plată disponibile.

În urma absolvirii cursului se eliberează un certificat de absolvire pentru participarea la examenul de autorizare/ prelungire organizat de ANRE.

 • Îți poți rezerva locul la curs rapid și fără efort, folosind plata online. 
 • Înveți de la profesori experți în domeniu, cu o vastă experiență teoretică și practică. 
 • Pregătirea teoretică se desfăşoară în săli de curs dotate corespunzător (video-proiector, laptop, ecran de proiecţie, tabla interactivă, etc.), cu respectarea măsurilor de siguranţă sau online;
 • Primești gratuit suportul de curs în format electronic;
 • Obții certificatul de absolvire necesar obținerii/ prelungirii autorizației de Instalator în domeniul gazelor naturale conform Ordinului Președintelui ANRE nr. 65/2023.

Taxa cursului se poate achita integral, astfel:

 • Online, la momentul înscrierii. 
 • Prin transfer bancar la orice bancă, fizic sau prin Intenet Banking, pe baza facturii fiscale primite pe e-mail după înscrierea la curs (selectează opțiunea „Transfer bancar” atunci când completezi formularul de înscriere).
 • La sediul firmei doar cu card bancar

Atenţie! Dacă plata se face de către o instituție a statului, aceasta trebuie realizată în contul de Trezorerie al companiei.  

Dacă niciuna dintre variantele de plată nu este în acord cu nevoile tale, ne poți contacta de luni până vineri, între orele 9:00-16:00, la telefon 0723 657 568, pentru a găsi împreună cea mai bună opțiune de plată.

 • Participarea în format fizic sau online la orele de teorie și de practică pe toată durata desfășurării cursului;
 • Suport de curs în format electronic;
 • Certificat de absolvire.

Înscrie-te acum la acest curs!

Curs ANRE instalator gaze – Autorizat ANRE

Solicită mai multe informații