• Copie act de identitate.
 • Copie legitimatii pentru prelungire.
 • Copie act de studiu care sa ateste calificarea in domeniu pentru autorizare.

Prezentare curs

Curs de pregătire teoretică – Verificator de proiecte în domeniul instalațiilor electrice tehnologice

Acest curs este realizat conform Regulamentului pentru autorizarea electricienilor în domeniul instalațiilor electrice, respectiv a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici de calitate și extrajudiciari în domeniul instalațiilor electrice tehnologice. Cursul este aprobat de Autoritatea Națională pentru Reglementarea în Domeniul Energiei.

De ce ai nevoie de acest curs?

Pentru a deveni Verificator de proiecte în domeniul instalațiilor electrice tehnologice, precum și pentru a prelungi valabilitatea autorizației tale, este necesară susținerea unui interviu pe teme de specialitate, organizat și desfășurat de Autoritatea Națională pentru Reglementarea în Domeniul Energiei (ANRE). 

Calitatea de verificator de proiecte în domeniul instalațiilor electrice tehnologice poate fi dobândită doar de către electricienii autorizați cu gradul IIIA sau gradul IVA, cu minimum 5 ani experiență. 

Conform prevederilor Ordinului nr. 66/2023 al Președintelui ANRE, atât pentru obținerea calității de Verificator de proiecte în domeniul instalațiilor electrice tehnologice, cât și pentru prelungirea dreptului de practică, este necesară absolvirea unui curs de pregătire teoretică. Acest curs are ca scop actualizarea cunoștințelor tale, pentru a putea susține interviul de autorizare sau pentru a obține o viză de prelungire a valabilității autorizației pe care o deții. 

Profesional PN îți garantează pregătirea teoretică de care ai nevoie alături de profesori cu experiență în domeniu

Acest curs este pentru tine dacă…

 • ești Electrician autorizat în domeniul instalațiilor electrice cu gradul IIIA sau IVA, ai experiență de minimum 5 ani și vrei să dobândești calitatea de Verificator de proiecte în domeniul instalațiilor electrice tehnologice;
 • autorizația ta ca Verificator de proiecte în domeniul instalațiilor electrice urmează să expire în mai puțin de 12 luni;
 • vrei să ai parte de o pregătire profesională la cele mai înalte standarde, alături de profesori cu o vastă pregătire teoretică și practică.

Structura cursului

Durata acestui curs este de 20 de ore. 

Cursul se va desfășura la sediul firmei noastre din Sibiu, pe str. Someșului nr. 57 sau online pe platforma Zoom. Pentru participarea online este necesară conectarea de pe un calculator sau laptop cu o conexiune stabilă la internet, prevăzut cu microfon și căști sau difuzor.

Orarul cursului precum și alte detalii privind desfășurarea vor fi comunicate pe email după confirmarea înscrierii. 

 

 

Întrebări frecvente

Pentru a-ți rezerva locul la curs este necesar să completezi formularul de înscriere. După transmiterea formularului, vei primi un email de confirmare. Pentru informaţii suplimentare, îți stăm la dispoziţie de luni până vineri, între orele 9:00-16:00, la telefon 0723 657 568.

Nu, pentru acest curs plata în rate nu este posibilă. Găsești mai jos detalii despre modalitățile de plată disponibile.

În urma absolvirii cursului se eliberează un certificat de absolvire pentru participarea la interviul organizat și desfășurat de ANRE, în vederea obținerii/ prelungirii autorizației de Verificator de proiecte în domeniul instalațiilor electrice tehnologice.

După absolvirea acestui curs vei primi un certificat de participare recunoscut conform Ordinului Președintelui ANRE nr. 99/2021. Vei putea folosi acest certificat pentru participarea la interviul organizat și desfășurat de Autoritatea Națională pentru Reglementarea în Domeniul Energiei, în vederea obținerii/ prelungirii autorizației de Verificator de proiecte în domeniul instalațiilor electrice tehnologice.

Pentru a participa la acest curs este necesară deținerea unei autorizații de Electrician în domeniul instalațiilor electrice, valabilă pentru gradul IIIA sau gradul IVA precum și documentele doveditoare unei experiențe de minimum 5 ani având calitatea de Electrician autorizat.

 • Îți poți rezerva locul la curs rapid și fără efort, folosind plata online.
 • Înveți de la profesori experți în domeniu, cu o vastă experiență teoretică și practică.
 • Pregătirea teoretică se desfăşoară în săli de curs dotate corespunzător (video-proiector, laptop, ecran de proiecţie, tabla interactivă, etc.), cu respectarea măsurilor de siguranţă sau online;
 • Primești gratuit suportul de curs în format electronic;
 • Obții certificatul de absolvire necesar obținerii/ prelungirii autorizației de Verificator de proiecte în domeniul instalațiilor electrice tehnologice conform Ordinului Președintelui ANRE nr. 66/2023.

Taxa cursului se poate achita integral, astfel:

 • Online, la momentul înscrierii. 
 • Prin transfer bancar la orice bancă, fizic sau prin Intenet Banking, pe baza facturii fiscale primite pe e-mail după înscrierea la curs (selectează opțiunea „Transfer bancar” atunci când completezi formularul de înscriere).
 • La sediul firmei doar cu card bancar

Atenţie! Dacă plata se face de către o instituție a statului, aceasta trebuie realizată în contul de Trezorerie al companiei.  

Dacă niciuna dintre variantele de plată nu este în acord cu nevoile tale, ne poți contacta de luni până vineri, între orele 9:00-16:00, la telefon 0723 657 568, pentru a găsi împreună cea mai bună opțiune de plată.

 • Participarea în format fizic sau online la orele de teorie și de practică pe toată durata desfășurării cursului;
 • Suport de curs în format electronic;
 • Certificat de absolvire.

Înscrie-te acum la acest curs!

Curs verificator proiecte in domeniul electric – Autorizat ANRE

Solicită mai multe informații