Curs de Igiena

Notiuni fundamentale

Finalitate

Acest curs se finalizează, după promovarea examenului de absolvire, prin obţinerea certificatul de absolvire eliberat de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei

Informatii generale

Centrul de formare profesională “PROFESIONAL –PN”, prin prezentul program, vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă oferă posibilitatea de a vă instrui din trei în trei ani la cursul: Igienă-Notiuni fundamentale

Acest curs se finalizează, după promovarea examenului de absolvire, prin obţinerea certificatul de absolvire eliberat de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei conform modulelor menţionate mai jos:

MODULE

Modulul 1: Servicii de producţie, depozitare, transport şi comercializare a alimentelor; inclusiv alimentaţie publică şi a colectivităţilor.

Modulul 2: Servicii de curăţenie în unităţi de asistentă medicală, colectivităţi de copii şi tineri, unităţi de cazare, hoteluri, moteluri, cabane etc.

Modulul 3: Producţia şi distribuţia apei potabile, inclusiv a apei potabile şi îmbuteliate

Modulul 4: Servicii de îngrijire corporală

Modulul 5: Servicii tip dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare

DIPLOMA ARE O VALABILITATE DE 3 ANI DE ZILE

Formatorii sunt medici specialisti in igiena, epidemiologie sau medicina de laborator de la Directia de Sanatate Publica si Directia Sanitar Veterinara fiind autorizati sa realizeze curs Igiena-Notiuni fundamentale.

Important

Conform Hotararii Guvernului nr. 857 din 2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 621 din 01.09.2011, Intrat în vigoare la: 11.09.2011, la art. 5 se precizeaza: “Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice angajarea şi/sau menţinerea în unităţile care desfăşoară activitate de producţie şi de comercializare a produselor alimentare, de alimentaţie publică şi colectivă, servicii şi producţie de apă potabilă, precum şi servicii de întreţinere corporală a personalului fără certificatul de instruire profesională privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, conform reglementărilor legale în vigoare.”

Sunt astfel obligati sa urmeze cursurile de igiena:

  • Serviciile de intretinere corporala (manichiura, pedichiura, coafor, frizerie, tatuaj, piercing);
  • Serviciile si productia de apa potabila;
  • Cei care presteaza activitati de productie si de comercializare a produselor alimentare, de alimentatie publica si colectiva;
  • Serviciile de curatenie din cadrul scolilor, spitalelor, unitatilor de cazare;
  • Serviciile de dezinfectie,deratizare;

Informatii pentru plata

  • RO04TREZ5765069XXX009236 - Trezoreria Sibiu (pentru Instituţii ale Statului)
  • RO95RNCB0227036049810001 - BCR Sibiu (pentru firme şi persoane fizice)

Vrei sa afli mai multe detalii? Inscrie-te acum si noi te vom contacta in cel mai scurt timp.